Dec
3
10:30 AM10:30

Zelfzorg: over grenzen en échte voeding.

WAT: Een workshop over misschien wel de belangrijkste cyclus in ons leven: actief bezig zijn in de wereld en terugkeren naar jezelf. 

Centraal staat het grote belang van regelmatig terug naar jezelf te keren zodat je je dagdagelijks werk gevoed, geïnspireerd en bezield kan aanvangen. Deze beweging van bij jezelf zijn en in de wereld zijn kan als een cyclus opgevat worden dat zich steeds opnieuw herhaald. Je bewustzijn van deze cyclus vergroten en inzicht krijgen in jouw specifieke cyclus vormen de rode draad binnen deze workshop.

Het is belangrijk om te leren voelen wanneer het voor jou tijd is om "naar huis te gaan" anders blijf je over jouw grenzen gaan.  

Dit thuis zijn is een "plaats" in jezelf, het is een soort gemoedstoestand; een stemming waarbinnen je jezelf "heel" voelt. Er is geen twijfel, voorzichtigheid of je wel juist handelt, gedraagt of goed denkt. Je voelt je goed in je vel. 

We onderzoeken wat ons kan tegenhouden om terug naar onszelf te keren: "wat maakt dat ik van mezelf afdwaal en over mijn grenzen ga?", "wat maakt dat ik me zo moe en weinig geïnspireerd blijf voelen?", "wat maakt dat ik alles heb om gelukkig te zijn maar mij toch niet zo voel?", "Ik kom er maar niet toe...", "Ik laat me leiden door wie of wat het meeste aan mij trekt, of het nu goed is voor mij of niet",...

Daarnaast exploreren we ook wat ons energie geeft en wat zinvol voelt. We proberen m.a.w. inzicht te krijgen in wat we echt nodig hebben; hoe we werkelijk voor onszelf kunnen zorgen. 

We laten ons inspireren door het verhaal "Zeehondenhuid zielehuid" (C.P. Estes) en exploreren het thema via (water)verf/pastelkrijt en andere creatieve middelen.

"Ilse bezit de kracht en de plek om jou helemaal uit je ratrace te halen en middenin een transformerend verhaal te brengen dat je nadien op jouw manier kan vormgeven en eigen maken. Precies met die inzichten die voor jou betekenisvol zijn." Charlotte De Mey

Een workshop bij Ilse voelt als een frisse douche voor je ziel, 
waar je ondergestofte deeltjes terug naar boven komen en je weer energie
voelt stromen om de dans van het leven aan te gaan." C.Q.

We werken in kleine groepjes: max. 8 deelnemers.

Wanneer: zondag 3/12/17 van 10.30 - 16.30

Waar: in het atelier van ARBOL  Aalmoezenijestraat 8  9860 Landskouter

Bijdrage: €85 (inclusief materiaal, thee/koffie/water, gezonde knabbels en verse soep). Lunch: wie dat wenst kan een biologische/vegetarische lunch (Tines soulfood) bestellen voor €15. Je kan ook zelf in een lunch(pakket) voorzien

Wil je je graag inschrijven of heb je een vraag? Neem contact op via onderstaand inschrijvingsformulier. Jouw plaatsje is verzekerd bij overschrijving van het bedrag op volgende rekeningnummer: BE71 0017 9864 8869 met vermelding van jouw naam en datum van de workshop.

Naam *
Naam
View Event →