Er was eens...

een jonge vrouw die met veel enthousiasme - net als een wilde onstuimige rivier- 'vrouwendingen' organiseerde: samenbrengen, verbinden, inspireren, rebelse en andere acties,... allemaal met de intentie te empoweren. Ze voelde dat er iets nodig was om krachtig en toch ontspannen haar leven te leven. Dit voelt ze nu, 10 jaar later, nog altijd. Ze ziet en voelt dat er veel vrouwen een krachtig en rijk innerlijk leven hebben maar er niet toe komen om dit te materialiseren. Soms omdat ze niet weten hoe het vorm te geven binnen de bestaande hiërarchische 'harde' structuren, verstikkende uurroosters en planningen. Soms omdat ze geen verbinding voelen met het daadkrachtige 'mannelijke' deel in zichzelf. Zoveel creativiteit die geen plaats en vorm krijgt in de wereld. En dus kwam ze tot een andere manier van kijken: er is nood aan meer verbinding tussen binnen en buiten, hard en zacht, voelen en doen, het mannelijke en vrouwelijke. Het gaat niet enkel over méér vrouwelijkheid maar over verbinding: vanuit voelen projecten neerzetten in de wereld. Het neerzetten en materialiseren vraagt verbinding met ons mannelijke stuk, onze daadkracht, durven stappen in het onbekende en ons onbekend terrein eigen maken.  De ene vrouw heeft nood aan een meer stevige verbinding met haar voelen, anderen met daadkracht. Water en vuur. Ying en yang. En ondertussen kwam ze op haar weg een andere vlindervrouw tegen waarmee ze dit deelde: er ontstond al snel een flow – met de nodige sprankels - en ze besloten om samen verder Mariposa festival vorm te geven.

 


 
 

wat

Een dag voor jou, vrouw, om jezelf en anderen te inspireren, verbinden en vernieuwen.  Een festival voor vrouwen die willen dansen met wat het leven  geeft.  Een dag om onze sensualiteit –onze zintuigen en ons vermogen tot genieten- te vieren.

In deze editie willen we je nog wakkerder maken, om volop alles in je te prikkelen om nog meer te genieten van wie je bent. Met je mond je eigen smaak verkennen, met je aanraking de mooiste verbindingen aangaan, met je diep voelen merken hoe de kracht van de natuur sensueel door je stroomt, en hoe je eigen lijf je mooiste bezit is. En daar gaat je ziel van zingen.

Een avontuurlijke dag vol belevingsworkshops, voeding voor lichaam en geest, ontmoeting en genieten.

Knipsel_free_water.JPG

 
 

waarom

We willen vrouwen zoals jij inspireren en verbinden tot het daadwerkelijk vormgeven van jouw "genot" – de optelsom van alle dingen die jouw sensualiteit en genieten doen stromen in je dagelijkse leven.

Alle vrouwen zijn diep sensueel, maar er zijn er veel die door de uitdagingen van alledag geen ‘tijd’ hebben voor het genieten van hun kostbaarste bezit. Alles gaat zo snel, op het werk, thuis en in je sociale leven, dat je soms zelfs de jasmijn geur van de boom om de hoek niet meer hebt opgemerkt.

We willen je uitnodigen om weer meer de kleine grootse momenten van genot terug te brengen in je leven. Om heel je genietende voelen en weten weer helemaal tot leven te brengen.

We willen inspireren om angst en verwachtingen als leidraad los te laten. En je te laten leiden door nieuwsgierigheid, liefde en plezier.

Knipsel_frida_portret_paarse_band.JPG