Wild & creative

 
 

versterk je verbinding met je creativiteit en vrouwelijke wijsheid

WAT

Een community van vrouwen die hun kunst en vrijheid (opnieuw) een volwaardige plaats geven. Een avontuurlijke en transformerende reis naar jezelf via een kleurrijke en creatieve route.

Een jaar waarin je zelf-liefde, overvloed, creativiteit en je vrouwelijke wijsheid wakker maakt en centraal stelt. Jezelf toestemming geven om te groeien, bloeien en schitteren. Toestemming om te zijn zoals je echt bent. Kracht en vertrouwen opbouwen. Creativiteit als een poort, een weg tot zelfontwikkeling. Je creëert vanuit je intuïtie en je gebruikt je daadkracht -de handen van het ego- om in de wereld te zetten. Genieten. Contact met de seizoenen in en buiten jezelf. Je exploreert het 'wilde' onbekende via schilderen, collage en mixed media.

Don’t worry about being original. Just be authentic.
— Elizabeth Gilbert

Een traject waarin je leert om je creativiteit te durven tonen, in de wereld zetten,… je leert jezelf laten zien. Eerst in een veilige groep met andere vrouwen, daarna ook in de ruimere buitenwereld. Ieder van ons bezit een prachtig creatief potentieel dat zit te popelen om gezien te worden.

Rode draad doorheen het traject zijn de natuurlijke cycli in ons leven zoals o.m. de seizoenen. Je doorloopt bewust de verschillende seizoenen met hun bijhorende thema's. De herfst gaat over loslaten en eren waardoor dingen kunnen veranderen. Je observeert de verschillende bruine aardetinten, het herfstige oranje-goud-rood-geel om je heen en integreert ze in je schilderwerk. Tijdens de winter zoek je de stilte in jezelf op én onderzoek je wat stilte en soberheid in je schilderwerk kan betekenen. De winter nodigt uit om naar binnen te gaan en een gepaste 'stille' expressie in je werk te brengen: hoe kan je dit stille element in je werk brengen? Na de winter komt de lente, deze periode toont je nieuwe frisse kleuren om je heen die je in je schilderwerk kan verwerken. Dit seizoen kenmerkt zich door het ontwaken van datgene wat sliep: hoe kan je je creativiteit en je innerlijke kunstenaar nog verder doen groeien en bloeien? Jezelf toestemming geven helemaal in het bloeien te stappen en jezelf te verbinden met overvloed is waar de zomer voor staat. Het zorgeloze van je innerlijke kind komt helemaal tot uiting: ook in je werk laat je intuïtie en speelsheid tot z'n volle potentieel komen. Felle kleuren, beweging, vreugde en durf staan op de voorgrond. 

 Naast de meer traditionele materialen zoals penselen, rollers, stempels en sjablonen gebruik je ook natuurlijke materialen die je in het bos gaat sprokkelen. 

Je leert ook basistechnieken -opbouw portret, kleurgebruik, mixed media technieken- die je dan op intuïtieve manier probeert toe te passen.

Rituelen -als kleine dagdagelijkse praktijken om te installeren- krijgen aandacht. Elke sessie start je in een cirkel: je komt toe, je stemt je af op je binnenkant/creativiteit en de groep. Ik open met een thema, inspiratie vanuit een kunstenaar(es), een verhaal of een vraag vanuit de groep. Je formuleert een intentie voor de dag en je begint. Ik begeleid je zachtjes -soms iets meer uitdagend- in je creatieve proces. Je sluit de sessie opnieuw samen af in de cirkel: je neemt elk iets mee om thuis aan verder te werken tot de volgende bijeenkomst. Dit vormt dan het startpunt van de volgende sessie. Je wordt uitgenodigd om een journal (creatief dagboek) bij te houden waarin je je proces kan in neerschrijven, tekenen,… een naslagwerk van je proces dat jaar. Daarnaast krijg je een inspirerende thuisopdracht mee naar huis.

Het doel is om datgene wat je dit jaar leert, ervaart en opbouwt effectief in je dagelijkse leven verder kan laten groeien. Dit vraagt een engagement om in het traject/proces te stappen.

WANNEER

Nieuwe data!

Zaterdagen van 10.30 – 16.00: 29/09/18, 27/10/18 - 24/11/18 - 15/12/18 - 19/01/19 - 16/02/19 - 30/03/19 - 11/05/19 en 22/06/19.

WAAR

In de ateliers van ARBOL,  Aalmoezenijestraat 8  9860 Landskouter.

BIJDRAGE

€810 voor de 9 dagworkshops inclusief alle materialen, thee/koffie/water/gezonde knabbels/bio soep en begeleiding. Jouw inschrijving is definitief na overschrijving van het bedrag op volgend rekeningnummer: BE71 0017 9864 8869  met vermelding van je naam en "wild & creative".

!Het is mogelijk om het inschrijvingsgeld in schijven te betalen; vraag er gerust naar. 

vroegboekkorting! inschrijven voor 1/05/18: €765 ipv €810

Heb je een vraag? wil je je plaats reserveren? Gebruik hiervoor onderstaand formulier.

Naam *
Naam
paint on hands2.JPG