programma 5 mei 2018

Knipsel_vrouw_spiraal.JPG

 

10.00: openingsritueel

10.30: workshops:  - aanraking - Lichaam- smaak

12.00: lunch 

13.30:  sensuele natuur

16.00: workshops: -Beweging- Kleur- Woord

18.00: diner 

19.30: verhaal & vuur 

21.30: afronding & napraten

 

                                                                


Knipsel_blauwkasteel.PNG

De Avalonhoeve, Oosterzele

 

Het nieuwe project  van Tine Tomme & Marijke De Coninck: 'De Avalonhoeve:  een gezellige, warme, verbindende en inspirerende plek.

www.deavalonhoeve.be


workshop facilitators

 

Lien De Coster  -sensuele natuur-

Ik, Natuurvrouwe

Op Aarde leven, betekent een lichaam hebben. De natuur staat op elk moment voor ons klaar om onze zintuigen te prikkelen en ons dichter bij onze eigen sensualiteit te brengen. In deze workshop laat we de elementen door ons lijf stromen; we nodigen de vrouw uit die het vuur in haar buik voelt branden, haar bekken wiegt op het geklots van het water, haar voeten tot aan haar enkels in de aarde wroet en met elke ademtocht met zichzelf vrijt. Je bent het al. Weet je het nog?

Als Leaves of Lien begeleidt Lien vrouwengroepen en gemengde groepen op wildernis solo retreats. Daarnaast geeft ze individuele sessies, en workshops en cursussen vanuit persoonlijk leiderschap, permacultuur en diepe natuurverbinding. Als dichter vindt ze inspiratie in het landschap en oeroude wijsheid.    

www.leavesoflien.com

 


DSC_9835_pp copy.jpg

Veerle Geuens  -Belichaam je wijsheid-

Adem diep in, en volledig uit, verwelkom de vrouwelijke oerkracht en het organische ritme van de Wild Woman, Aphrodite de schone muse, Sekmet de gouden heldin, Demeter de Moeder, Artemis de medicijnvrouw, Baba Jaga de wijze oude vrouw, ….“Zij die intuïtief de natuurlijke ritmes van ons lichaam en psyche aansturen en aanwezig zijn in de onderstroom van ons bewustzijn”. Wij vrouwen zijn een verzameling van vrouwelijke archetypes, met een innerlijke wijsheid die ouder is dan onszelf, doorgegeven en verankerd in de bloedlijn van onze moeders en grootmoeders. Een diepe en helende wijsheid die niet te bevatten is via de geest, maar enkel ervaren en ‘embodied’ kan worden door het lichaam. 

Deze workshop begeleidt je doorheen een reis van yoga poses en ademhalingstechnieken die de kwaliteiten en schaduwzijdes van de 7 chakrale godinnen ontmaskeren, je doen ademen met vuurkracht in de lendenen en heupen en je laten bewegen met zachtheid en elegantie. Een workshop om thuis te komen in je vrouwelijke zelf en godinnenkracht, te verbinden met de innerlijke wijsheid van je ziel en te luisteren naar het ritme van de wolvenvrouw in jou. 

Veerle is een full time yoga teacher, met een achtergrond als psychologe. Veerle woont en werkt in Island Yoga, een Yoga Resort op een klein eilandje in het zuiden van Thailand. Daarnaast organiseert ze ook jaarlijks samen met haar partner yoga retreats in de Himalaya. Haar passies zijn vinyasa/yin/hatha/restorative yoga, pranayama, meditatie, Boeddhisme, TCM, vrouwen empowerment en reizen.

www.yogawithveerle.com

 


Lien van camp  -Vrouwenlijf in kleur en Vurig Verhaal-

Vrouwenlijf in kleur
Oude gebruiken inspireren ons. Hoe de vrouwen van de Omo-stam in Afrika elkaar beschilderen met rode oker en andere pigmenten om het leven te eren bijvoorbeeld. Een paar verjaardagen geleden, wilde ik graag mijn vrouw-zijn vieren en nodigde mijn vriendinnen uit om samen met diezelfde natuurlijke kleurstoffen aan de slag te gaan. Het werd een bont en krachtig ritueel dat jaar na jaar groeide en ik nu graag met jou wil delen. 
 Heel welkom om in de veiligheid van een vrouwencirkel te experimenteren met het (laten) versieren van je lichaam! Omarm, ontdek, geniet en giechel je mee?

Ervaringen van deelnemers
“Mijn cellen herinnerden zich : dit heb ik nog gedaan”
“Wat een wonderlijk gebeuren heb jij in de wereld gezet”
 

 


Sensueel verhaal rond het vuur
Een goed verteld verhaal opent deuren naar je binnenwereld waar alles mogelijk is. Met haar warme, intense en expressieve manier van vertellen neemt storyteller Lien Van Camp je mee op een sensuele reis, begeleid met zang en klank rond het vuur. Een erotisch sprookje voor vrouwen. 


 “Lien is een vertelster die haar toehoorders helemaal inspint in het verhaal, alsof je er zelf deel van uitmaakt” Debora Zachariasse
“Ik werd meteen van binnenuit helemaal meegenomen. Het was als landen in een warm welkom bad waar ik helemaal in kon zinken. Je verhaal opende iets in me.“ Rianne Toenhake

Verhalen zijn voor haar als een droom die je binnengaat en ze lopen als een rode draad door haar leven. Ze brachten haar bij onderzoek in Mexico naar de oorsprong en het gebruik van oude mythen en bij de studie culturele antropologie. De bardenopleiding bij Obod scherpte haar intuïtie en Keltische roots. Bij mytholoog dr Martin Shaw aan de School of Myth leerde ze hoe Storycarrier te zijn, of zoals Clarissa het zegt : cantadora. Ze doorleeft verhalen eerst helemaal en het liefst vertelt ze verhalen die je dichter brengen bij je eigen wilde vrouwenwortels. Ze is gefascineerd door symboliek en bekwaam in verschillende werkvormen, van intuïtief schilderen, werken met klei, tot rituele handelingen, of waar het verhaal ook maar om vraagt.

Lien Van Camp is taaltrainer, storyteller, advanced Moonmother en  begeleidster van sisterrootcirkels, www.wildewortels.be

Lien true colours beschilderd jpeg.jpg
 
erotische peer.jpg

Tine Tomme  -Voeding voor de vrouw

 

www.deavalonhoeve.be

www.tinessoulfood.be


 Marlies Yemaya

Ik neem je mee op een ontdekkingsreis naar jouw vrouw-zijn en jouw sensuele zelf! Wij, vrouwen, herbergen een gigantisch potentieel aan levensenergie in ons lichaam. Het gaat erom dat je jezelf toestemming geeft om in die kracht te staan en te leven.  Als jouw levensenergie vrij kan stromen, dan stroomt het leven door jou. Het leven is voortdurend in creatie en in orgasme. Dit is geen hocus pocus, maar onze natuurlijke staat van zijn! De focus is genieten - lichamelijke zindering - je zintuigen verkennen. Ons bekken - onze sexualiteit en sensualiteit - ontwaken. Via dans, beweging en ademhaling zakken we dieper in onze ware essentie. We ondersteunen elkaar om onszelf te herinneren wat onze grootste krachtbron is. 

Marlies Yemaya is actief met dans en beweging, bewuste aanwezigheid en tantra, vrouwenwerk en groepsdynamieken.  Een van haar diepste passies is om het goddelijke vrouwelijke te ondersteunen om meer aanwezig te zijn op aarde en in de mens. Zodat we terug een innerlijke balans in onszelf ervaren.  Aanwezigheid, belichaming, levensenergie en seksualiteit als poort tot bewustzijn zijn sleutelwoorden in wat ze schenkt. Ze brengt mensen tot het punt dat ze zich herinneren dat liefde, extase en geluk ons geboorterecht zijn.  Verder is ze ceremonie leider bij Ecstatic Dance België, organiseert ze vrouwenretreats en tantra groepen. 

www.naturalbliss.be

marlies.jpg

Christel Stevens -smaak

Wilde rauwe chocolade, deze chocolade voedt je lichaam, je brein en je hart. De bitterzoete verleiding waarvan je kan en mag genieten.  Op een speelse manier ga je aan de slag met je:

    5 zintuigen
    5 smaken

Je leert chocolade in verschillende vormen proeven, voelen en beleven. Een educatieve belevings workshop, terwijl je aan de slag bent met chocolade deelt Christel gul haar kennis over voedingsmiddelen en de invloed ervan op je lichaam, je brein en zelfs je emoties. Ondertussen maakzelf studentenhaver, een lekkernij boordevol voeding. Als bonus het sensuele gedicht 'Wij zijn één' voorgedragen door ‘Het Chocolademeisje’.

http://hetchocolademeisje.be

christel_stevens_profiel.PNG

Lien Van Laere - Zinnelijke woorden-

Beminnen. Je kunt het doen met je hart, je blik, je handen. Je kunt het ook doen met woorden. Dat laatste is precies wat we in dit atelier gaan doen: stil worden, landen in ons lijf en de tijd nemen om vanuit onze buik een verrukkelijke bemin-brief te schrijven. Aan onszelf en het moedige pad dat we als vrouw al hebben gelopen. Aan ons heerlijke lichaam en onze sensualiteit. Aan onze geliefde of misschien wel aan een liefdespartner die nog niet in ons leven aanwezig is, maar naar wie we tastbaar verlangen. Via gerichte inspiratiestarters schrijven we onze pennen los tot de woorden als vanzelf gaan stromen. Teder en kwetsbaar, of misschien wel vurig en fel. Samen creëren we een warm bad van vrouwelijke energie en volgen we de inktstroom. Eigenzinnig, ongedwongen en ongecensureerd, want daar zijn de parels verborgen. 

Lien Van Laere is schrijfster, verhalenvroedvrouw en begeleidster van groei- en inspiratietrajecten, zowel individueel als in groep. 

www.lienvanlaere.be


Aanraken en (aan) geraakt worden

Zet al je zintuigen open en kom mee genieten van een heerlijke avontuurlijke ontdekkingsreis in jezelf en met je sisters. Een uitnodiging om de sensuele vrouw in jou verder te laten ontluiken ! Laat je (aan) raken door je eigen plezier en sensualiteit. Laat je hierin ook (aan) raken door de ander

Spelenderwijs dmv meditatie,klank, beweging, ritueel en aanraking verkennen we onszelf en de ander. We creëren een heerlijk bad vol vrouwelijke energie, zachtheid, sensualiteit en liefde. Laat je onderdompelen, volg je stroom, laat je beroeren en kom helemaal thuis in je mooie, zachte vrouwenlijf! Come as you are! 

Mireille Verplancke is hoedster van een Rode tent, vallei coach en begeleidt vrouwencirkels met als thema “Ontdek de sensuele, seksuele en wijze vrouw in jezelf”. Daarnaast geeft ze ook Seksuele educatie “Ontdek de wondere wereld van de vrouwelijke seksualiteit” dit zowel voor vrouwen als mannen.

FB Mireille Verplancke

mireille_lente.jpg
 

SFEERBEELDEN MARIPOSA FESTIVALs: DE SENSUELE VROUW 5 MEI 2018 &

DE CREATIEVE VROUW 29 april 2017